träning bryter ner, vila bygger upp. Som min pappa brukar säga.

Idag blir det en vilodag. Synd, perfekt väder för löptur. Men sov himla dåligt i natt och har galet ont i munnen. Ska snart till tandläkaren, så hinner inte träna innan jobbet i eftermiddag heller. Men men, nya tag imorgon helt enkelt.


kvällstur i medvind.

Var meningen att de skulle bli gym idag, men orkade inte dra iväg dit bort, så blev en joggingtur istället. Hade medvind större av delen av turen. Plötsligt händer det, som det brukar heta.

Blev 7,17 km 40:52 min. Vet inte riktigt medelhastigeten, då jag råkade stänga av ipoden mitt under turen, så fick starta upp ett ny träningspass. Vet inte riktigt hur man räknar ut hastigheten.


dagens pepp.

Detta blev dagens pepp-låt under löpturen.


efter regn kommer solsken.

Igår hade jag en vilodag.

Men idag var det bara att gå på't igen.

Blev en löptur i solen och blåsten. Blev en tur på 7,55 km42:09 min med en snitthastighet på 5,35 min/km.

Helt okej.


vecka 47.

Varje lördag kommer jag lägga upp "veckans träning". Bra att ha koll liksom. Och som sagt, jag påbörjar nya träningsveckor på söndagar.

Söndag: Löpning - 5,39 km, 30:57 min.
Måndag: Gymmet - hela kroppen
Tisdag: Löpning - 6,62 km, 36:05 min.
Onsdag: Gymmet - hela kroppen
Torsdag: Löpning - Intevaller/pw/jogg - 7,03 km, 53:48 min
Fredag: Vila
Lördag: Löpning - 5,35 km, 30 min & Pw - 2,45 km, 24:22 min

det är ju väldigt roligt att springa i motvind.

Så det blev ingen vidare lång tur idag. Kroppen sa emot. Sen var det även galen motvind. Och den var ju inte varma vindar precis. Så det blev först en löptur 5,35 km30 min sedan blev det pw 2,45 km24:22 min.

Får bli nya löpartag nästa vecka.

hej solsken.

Igår mådde jag inget vidare. Vet inte riktigt vad det berodde på. Men efter en lång sömn mår jag mycket bättre. Nu äts de frulle och sen ska jag ut på en löptur. Det är ju solsken och allt, måste passa på då.


nu gäller det bara att hitta den där disciplinen.

Idag är det vilodag. Var tänkt att jag skulle till actic, men min kropp är sliten, så får bli vila helt enkelt.

Men tänkte skriva om hur mina riktlinjer ser ut. Jag försöker följa dem så gott jag kan, men jag tror inte på att helt förbjuda mig själv något. Jag känner mig själv, förbjuder jag något helt, vill jag bara ha det extra mycket.

Jag har kommit halvvägs mot min målvikt, eller ja, lite mer än halvvägs, men nu börjar det gå sakta neråt. Det kan bero på att jag "fuskade" lite väl mycket under november. Hur som helst, nu försöker jag hålla mig till mina riktlinjer.

Och de är:
Inget godis/kakor/skräpmat på vardagarna.
Jag dricker nästan aldrig läsk eller oboy. Håller mig till mjölk och saft ibland men framförallt vatten.
Alltid sallad eller grönsaker till maten.
Frukt till mellanmål.
Inga mer digestive, kan iofs bero på att jag är helt galet trött på dem. Brukar leva på det när jag är på jobbet.
Inget mjuktbröd på vardagarna, istället är det knäckebröd, gröt eller fil med flingor. (svåraste punkten att hålla)
Jag försöker träna ca 5-6 dagar i veckan. Varva gym med löpning.
Vardagsmotion i form av alltid ta trappan upp till lyan (det brukar jag iofs alltid göra, ingen stort fan av hissar) och cykel eller promenad till jobbet.

Men som sagt, jag förbjuder inte mig själv helt. På helgen är det frittfram för allt. På fredagar köper jag mjuktbröd som jag har under helgen, och på lördagarna åker godis/chips fram.

Detta inlägg är väldigt likt de andra jag skrev i min vanliga blogg, har inte ändrat mitt tänk alls, men ville skriva upp de här också. Bara för att.

intervaller måste vara djävulens påhitt.

Idag gick det inte så överdrivet bra på löpturen. Skulle köra intervaller, så började med ca 2km uppvärmning, blev lite längre än jag tänkt, trodde inte att de var så långt som det var. Hur som helst.

Med tanke på att jag inte har någon klocka att ta tid med så kör jag intervaller mellan lyktstoplar. Alltså sträckan mellan två lyktstolpar är en. Om man säger så.

Så jag kör, 100% en, vila en, 100% två, vila en, 100% tre, vila 1, 100% fyra, vila 1. Och sedan går det åt andra hållet. 100% fyra, vila en, 100% tre, vila 1, 100% två, vila en och 100% en.

Och som jag hatar det. Finns inget tråkigare än intervaller. Men jag måste få upp fart i mina steg när jag springer, så jag får helt enkelt köra på.

Men det gick inte så bra, körde så som jag skrev, sen blev det pw/jogg hemåt igen.

Allt som allt blev det 7,03 km53:48 min. Som sagt, min kropp, speciellt mina ben var döda efter intervallerna. Hela kroppen är rätt så död. Så imorgon blir det vila.

jag gör lite som jag själv vill.

Hängt på gymmet nu under eftermiddagen. Vet inte varför jag envisas med att dra dit just då. Är ju en hel del människor där då, jag trivs bättre när det bara är jag och typ 3 till. Får börja dra dit på morgonen istället.

Jag körde samma pass som förra gången. Men nu lekte jag på crosstrainern istället för cykel. 12 min uppvärning.

Jag har kommit på att jag ska köra samma pass, med samma antal repetitioner med samma vikter och sedan nästan vecka öka på lite.

Får se om man lyckas bygga lite muskler. Mina armar hatar mig i alla fall. Men det är så det ska vara.


kvällstur längs klarälven.

Var ute på en kvällstur, var inte säker på hur det skulle gå i och med att jag tränat rätt så hårt de senaste dagarna, hårt för att vara mig i alla fall. Hur som helst, det gick över förväntan. Sprang bort till LLA och tillbaka.

6,62 km36:05 min, snittade på 5,27 min/km. Nöjd tjej.


Alltid så snygg efter en löptur, det är ju tur att de är mörkt ute.


att härja i ett gym en måndagseftermiddag.

Idag var det gym, ska försöka mig på att träna på gymmet varannan dag och löpning varannan med en dags vila, om nu inte min kropp säger emot.

Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva om mina gymbesök, med tanke på att jag inte vet vad de övningar jag gör heter, så skriver lite som jag själv vill.

Uppvärming var 12 minuter spinning.

Körde i alla fall ett pass för hela kroppen. Och då är det, baksida lår, framsida lår, sen en maskin som tar hela benen. Sen är det armarna, biceps, triceps och bröstmusklerna, samt ryggen. Jag är ju sämst på att förklara, men har ett schema på gymmet när jag skriver vikt och antal repetitioner. Sen är det magen, både i en maskin och sen på en såndär yogaboll, då är det ju situps jag gör. Idag blev det 150 st, magen gillar mig lagom mycket just nu. Armarna likaså.

Mitt gympass, det första på ett bra tag.

upp och ner.

Så igår var det alltså första träningsdagen för denna blogg, om man säger så.

Jag var sliten efter lördagens långtur med bror, så jag satsade mer på fart än längd. Försökte hålla en relativt bra hastighet genom hela turen. Sprang i Billingen, vilket innebär backar, något man inte är van vid här i Karlstad. Men sprang upp och ner. Kors och tvärs genom Billingens gator. Blev en sträcka på 5,39 km 30:57 min, så hade en snitthastighet på 5,45 min/km. Vilket jag är helt okej nöjd med, med tanke på att jag inte är van vid backar och hade varit ute på ett jobbigt pass på lördagen.


Hey ho let's go!

Så. Detta är alltså min träningsblogg. Kommer skriva om min träning och mina tankar kring det. Kommer inte skriva om vad jag äter eller så, för det är det inte jag fokuserar på. Även om jag ska gå ner i vikt. Men jag behöver skriva av mig, för att kunna se framsteg (eller motgångar), så att jag kan förbli motiverad. Och vill inte fylla min andra blogg med en massa träningsinlägg bara. Så gjorde helt enkelt en egen liten blogg för min träning.

Namnet är lite töntigt kan tyckas, men jag var trött och hade noll fantasi, tog helt enkelt några rader från min pepplåt Kick Ass med Mika. Så får man göra ibland.

Denna blogg skrivs för egen del, men om någon skulle finna den inspirerande eller dylikt så är det ju bara skojigt.

Designen är väl inte den finaste precis, men jag orkar inte riktigt bry mig speciellt mycket. Det får vara som det är. Inte för att min andra är så himla fin precis men ja.

Mina träningsveckor börjar förövrigt på söndagarna och slutar på lördagarna. Så är det på nike+ och så får det bli. Är van vid det nu så.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0